Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

За проєктом «Незламні та хоробрі: письменники у ЗСУ»


«Писати про війну потрібно відразу, адже з часом ракурс та відчуття змінюються. Занотовувати потрібно у той момент, коли ти відчуваєш саме ті емоції…»
Леонід Матюхін - військовослужбовець ЗСУ, капітан 2-го рангу, військовий журналіст, речник АТО (з 2014 р.), автор книги «А мама зрозуміє».
Про мужнього капітана Леоніда Матюхіна та його збірки автобіографічних оповідань розкажуть у публікації працівники Центральної бібліотеки Полтавської МТГ.

Він з першого дня окупації АР Криму перебував на території 36-ї окремої бригади берегової оборони (гарнізон «Перевальне») та постійно інформував вітчизняні та зарубіжні ЗМІ про ситуацію в військових частинах. З серпня 2014 року і донині 6 разів перебував на різних посадах в районі проведення АТО. Задля того, щоб люди не сумнівалися у правдивості інформації, звернення записував з передової в районах Мар’їнки, Авдіївки, Красногорівки, Пісків, Станиці Луганської тощо.


У 2019 році вийшла у світ книга «А мама зрозуміє…», яку написав у співавторстві зі ще двома військовослужбовцями ЗСУ, Юрієм Головашенко — комбатом гірсько-штурмового батальйону, Ігорем Підопригорою — офіцером ПВО.


Фактично, книга – це збірка автобіографічних оповідань-нотаток, де кожен зі співавторів день за днем описує важливі події, свідками яких вони були і які локально відбувалися не лише навколо їх військових частин, а й загалом на півострові та в Україні. Ці щоденникові нотатки тісно переплітаються з авторськими коментарями, думками й переживаннями від початку анексії і аж до моменту виходу українських військових на материк.