Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Свято миру і єдності


Щорічно у травні європейські країни відзначають День Європи, який присвячений співпраці держав континенту та євроінтеграції. Для українців – це особливий день, адже нашу країну та ЄС єднають спільні цінності, історія та культура. Сьогодні Європа стоїть пліч-о-пліч з Україною, підтримуючи наше прагнення бути вільними і незалежними.


Європа – один із осередків світової цивілізації, батьківщина великих географічних відкриттів, промислових революцій та агломерацій, колиска міжнародної економічної інтеграції. Про це йшла мова в ході проведення інформ-шоу «Свято миру і єдності», що відбулося в Центральній бібліотеці Полтавської МТГ з нагоди Дня Європи. Присутні, зокрема з числа ВПО, дізналися ряд цікавих фактів про відносини України з ЄС, стали учасниками пізнавальної вікторини «Що я знаю про Європу?», ознайомилися з матеріалами тематичної книжкової викладки. А ще говорили про нашу країну – її унікальні особливості, маловідомі факти з історії, про те, що Україна не просто географічний сусід, а й частинка європейської душі.


Справжньою родзинкою став виступ викладача Полтавської дитячої музичної школи №3 імені Б.Гмирі Вадима Шаповалова (саксофон). Ряд чудових музичних композицій стали не тільки ліричним доповненням заходу, а й створили душевну атмосферу та викликали багато позитивних емоцій.