Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Сортуй сміття – допомагай природі!


Сортування сміття – це важливий крок у збереженні навколишнього середовища та забезпеченні його чистоти. Цей процес допомагає зберегти природні ресурси, зменшити забруднення та сприяє створенню більш здорового та чистого середовища для майбутніх поколінь.


Щоб зробити свій внесок у порятунок навколишнього середовища, досить почати сортувати сміття і здавати його в пункти прийому вторсировини. Починати завжди потрібно з себе, подаючи приклад близьким людям, колегам і сусідам.


В Центральній бібліотеці ПМТГ відбулася година екологічних знань «Майбутнє без сміття». Учасниками екологічного заходу були діти з пришкільного табору ЗОШ № 26.


Інтерактивне заняття про сортування сміття з учнями провела екоактивістка і волонтерка Ірина Коноз. Дітям було цікаво пізнавати корисну інформацію, лунало багато запитань щодо тих чи інших проблем сортування сміття. Для кращого розуміння підходу до сортування сміття використовувалися пізнавальні ігри в командах, під час яких школярі дізналися, які побутові відходи можна здати на переробку і заробити при цьому гроші, яке саме сміття класти до контейнерів «Органіка», «Папір», «Пластик», а також разом міркували над питанням, як зменшити кількість побутових відходів.
На завершення діти подивилися мультик, в якому розповідалося, як правильно розсортувати різні види сміття.