Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Слідуй за «#Голосами»


У бібліотеці-філії №4 ЦБ ПМТГ відбулася презентація книги «Голоси. Антологія військових письменників» за участі засновниці Форуму військових письменників Тетяни Пилипець.


Полтава – одне із 15 міст України із списку другого туру «Слідуй за #Голосами».
У 2019 році за безпосередньої участі директорки Львівської обласної бібліотеки для юнацтва ім.Романа Іваничука Тетяни Пилипець народився Всеукраїнський форум військових письменників. Це платформа, на якій діючі військові ЗСУ, журналісти, ветерани АТО/ОСС, волонтери мали змогу потоваришувати, презентувати свої книги, почути слова вдячності і надиху.


З початком повномасштабного вторгнення автори форуму стали на захист України. У збірці «#Голоси» зібрані прозові та поетичні тексти, роздуми тридцяти учасників Всеукраїнського форуму військових письменників, що стали рефлексіями, а почасти і хронологією пекельних місяців 2022–2023 років.
До збірки увійшли твори, які учасники форуму написали в перший рік повномасштабного вторгнення росії. Кожен з них надав 3-5 поезій або 10-15 сторінок прози. Твори збирали від лютого 2022 року. Свої дописи додали: Віктор Янкевич, знаний як автор детективів, Сергій Дзюба – український сценарист і письменник, Назар Розлуцький – історик, дослідник українського визвольного руху, поет і прозаїк, Володимир Коротя – письменник, громадський діяч, військовослужбовець. Всього звучить 30 Голосів.


Збірка поезії видана за підтримки Українського інституту книги.
Таня Пилипець поділилася спогадами про проведення форумів військових письменників, про роботу над антологією, про перший тур «Слідуй за #Голосами», який об’єднав 60 міст і містечок України.


Серед авторів альманаху «#Голоси» – полтавський письменник Віталій Запека, відомий романами «Цуцик», «Абсурд», «Бабах на всю голову».
Гостями заходу були львівська письменниця й поетка, волонтерка Оля Криштопа та Сталіна Чубенко, волонтерка з Краматорська.
Харизматична пані Ольга читала власні поезії й вірші побратимів. Щира й відверта, легка у спілкуванні гостя зачарувала присутніх своєю поезією й прозою. А ще має вона особливий дар – чудове почуття гумору. Тому часто її вислови стають афоризмами.
«Є прикмета: щоб день видався вдалим, треба починати його з донату».