Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Провідник військово-політичного підпілля


14 червня минуло 133 роки від дня народження видатного військового, полковника Армії Української Народної Республіки Євгена Коновальця. Він створив Організацію українських націоналістів (ОУН) і Українську військову організацію (УВО), його називають людиною з державницьким мисленням.

Далекоглядний політик з державницьким баченням. Командир Корпусу Січових стрільців. Провідник ОУН, організатор та натхненник визвольного руху. Начальний Командант Української військової організації, без якої історія ЗСУ не була би повною. Громадський діяч, секретар львівської «Просвіти», промоутер української ідеї. Полум’яний борець за незалежність України, якого боялися та підступно вбили совіти.

Тематичним засіданням Краєзнавчо-історичного клубу імені Федора Борківського, яке відбулося в Центральній бібліотеці Полтавської МТГ, із переглядом, коментарем і обговоренням документального відеофільму «Вождь української нації полковник Євген Коновалець» полтавці вшанували пам’ять великого борця за незалежність України.