Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Пришкільний табір на патріотичному заході в бібліотеці


Відбулось знайомство з маленькими читачами-першачками та учнями 2-3 класів ЗОШ №2, що відвідали патріотичну годину в бібліотеці-філії№2, присвячену рідному місту – Полтава. Працівник соціокультурного відділу ЦБ ПМТГ – Олексій Орел розповів багато цікавих історичних подробиць, підготував для дітей різноманітні питання та завдання. Змістовна презентація про історичні пам’ятки та будівлі, дозволила нам мандрувати віртуально, згадати ті наші улюблені місця, де ми вже неодноразово бували, або хотіли б побувати.


Історія нашого міста унікальна - сповнена загадок та цікавих фактів. Тож наша подорож розпочалася з Іванової гори – місцевості, де розташовувались першопоселення, засновані слов'янами-сіверянами у IX ст. Далі мандрували садибою Івана Котляревського, Успенським собором, Краєзнавчим музеєм ім.В.Кричевського, Круглою площею Полтави – архітектурним ансамблем, що є символом нашого міста та іншими історичними місцями. Дізналися чому район, де ми живем і де розташована бібліотека називається Поділ, та як виникла назва нашого рідного міста – Полтава.


Учасникам заходу сподобалися і активності під час заходу – цікаво було збирати пазли в одну єдину картинку, що зображують мапу всієї України. Кожна область на мапі позначена певним малюнком, що відповідає традиційній вишивці цього регіону. Такі активності спонукають молодь до патріотизму, любові до України та до місця, в якому народилися і живуть наші маленькі громадяни. Знання, що отримали діти сьогодні, сподіваємось, залишаться з ними назавжди, та спонукатимуть пишатися своєю Батьківщиною.