Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Полтавщина славетна


Життя мiнливе, час не зупинить,
Роки, як хмари, линуть понад степом.
Але полтавську душу не змiнить,
Вона, як квiтка, пахне диким медом


У кожної людини є своя мала Батьківщина. Це місце - криниця людських спогадів, пройнятих добротою і світлою ностальгією. Мала батьківщина – це спосіб життя, історія, традиції людей.


Багатовікова історія Полтави, славні традиції полтавчан відбилися в пам’ятниках історії та культури, меморіальних дошках, музейних експонатах. Крім того, Полтавська земля відвіку славиться своєю гостинністю і привітністю.


До дня міста Полтави, який з цього року відзначають 29 червня, в бібліотеці-філії №13 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ відбулись цікаві заходи. Яскравим свідченням письменницького таланту нашого краю є оформлена книжкова виставка «Літературний розсип Полтавщини». Окрасою виставки стали твори І.Котляревського, П.Мирного, Є.Гребінки, О.Пчілки. Цікаву відео мандрівку «Відомі і невідомі маршрути рідного краю» про минуле Полтавщини запропонували бібліотечні працівники членам гуртка «Цікаві шахи». Для маленьких відвідувачів бібліотеки проведено слайд подорожі «Подорожуємо Полтавщиною».


Приваблює своєю незвичайністю всіх відвідувачів бібліотеки виставка-мандрівка дитячих малюнків «Полтава - моє місто». Учні ПСШ № 40 зобразили улюблені вулиці міста, місця відпочинку. Діти люблять рідне місто, і це відчувається за їхніми малюнками. Любов до рідного краю – це джерело енергії, моральної сили. Нехай невичерпним буде наше джерело!


Хочеться побажати всім жителям нашого чудового міста ставитись до нього, як до рідного дому – любити, берегти та намагатися зробити його ще кращим.