Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Полтава у світлинах і книжках


Для кожного полтавця рідне місто – неповторний куточок Батьківщини. Тому історія Полтави, її славетні сторінки є завжди тією родзинкою, яка змушує завмирати серце.


За буденними клопотами часто ніколи озирнутися, вдивитися в будинки з оригінальною архітектурою, замислитися над залишками давніх мурів. День народження міста – це саме та дата, яка спонукає нас вивчати його історію. Можливо, тому організована працівниками бібліотеки-філії №12 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ міні-екскурсія «Полтава у фото-світлинах і книжках» викликала жвавий інтерес у її учасників – працівників і відвідувачів Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) управління соціального захисту населення Подільської районної у м. Полтаві ради.


Розповідь бібліотекаря Ірини Маркіної, людини, залюбленої в рідне місто, про архітектурні старожитності, була майстерно проілюстрована копіями старих світлин з фотоател’є Й.Ц.Хмелевського і світлинами наших сучасників. Долучилися до екскурсії заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів пані Ольга Величко, начальник управління соціального захисту населення Подільської районної у м. Полтаві ради Андрій Каркач, а також студенти Полтавської політехніки, інші відвідувачі бібліотеки.


Зацікавленість учасників екскурсії вкотре довела: Полтава – місто, в кому хочеться жити, знати і шанувати його історію.