Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Поетично-музичний вечір «Празька осінь»


В бібліотеці-філії №2 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ відбувся вечір празької поезії — це про єднання через творчість та спільний контекст, який зараз зрозумілий лише українцям.


Прага – одна із культурних столиць Європи. Її культурне обличчя сформувалося під впливом синтезу західних і східних традицій, високого мистецтва і народної творчості. Із Прагою пов’язане життя і творчість багатьох відомих художників, композиторів, письменників. Серед них Франц Кафка, Ярослав Гашек, Карл Чапек, Вітеслав Незвал та ін. У Празі народився, навчався і часто сюди повертався впродовж усього свого життя чудовий австрійський всіма відомий поет Райнер Марія Рільке.


Культурна багатогранність чарівного чеського міста сприяє народженню чудової поезії і серед наших полтавських сучасних митців. Формат проведення заходу дав можливість авторам зачитати щось зі своїх доробків: познайомились з новою збіркою Наталії Жовнір «Кавові вірші», почули оригінальну та інтелектуальну поезію Олега Шапошнікова та чудові вірші Інни Снарської. Познайомилися в музичною творчістю полтавського барда Олексія Семенова, що вперше завітав до «Творчого ковчегу», та музичним доробком Людмили Костенко. Зачитали свої поезії також Наталя Лісіченко та Сергій Старих. Всі, хто бував у Празі поділилися своїми життєвими історіями та враженнями.


Це така собі терапія, коли вірші можуть бути почутими, а теми, які сьогодні актуальні українцям розкривають нові грані поетичного мистецтва.