Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Особливий сенс життя - собака


Тисячі років з нами поряд живе собака - вірний друг і помічник людини. Вона охоронець, пошуковець, стереже державний кордон, грає з дітьми - всього не перелічити. Нещодавно один із найбільших виробників кормів для домашніх тварин Mars Petcare оприлюднив статистику утримання собак. Згідно неї людство утримує 522 млн. собак - це чималенька цифра. З цими вірними супутниками людини пов’язано чимало історій. Тому працівники бібліотеки-філії №12 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ поспілкувалися зі своїми активними читачами «собаколюбами» про їхніх чотирилапих друзів, та розповіли цікаві історії з «собачого» життя.


Отож, видатні собаки та їх досягнення:
Патрон - український собака-винюхувач вибухівки, талісман Державної служби з надзвичайних ситуацій, який здобув велику популярність за часів повномасштабної російсько-української війни. За даними ДСНС, до 19 березня 2022 року Патрон допоміг виявити понад 90 вибухових пристроїв, встановлених російськими військами.
Лайка - перша собака-космонавт, яка піднялася на орбіту Землі на борту космічного корабля «Спутник-2» у 1957 році. Її місія допомогла вченим зрозуміти, як космічний політ може впливати на живі організми.
Балто - сибірський хаскі, який став героєм у 1925 році, коли він очолив упряжку собак, що доставила вакцину проти дифтериту до міста Ном (Аляска), під час епідемії. Його подвиг відзначений статуєю у Центральному парку Нью-Йорка.
Смокі - йоркширський тер’єр, який служив під час Другої світової війни. Смокі виконував різні завдання, включаючи прокладання телефонних ліній та виступи для розваги солдатів.
Рін Тін Тін - німецька вівчарка, яка стала зіркою Голлівуду у 1920-х роках. Вона зіграла у багатьох фільмах і стала однією з перших собак-знаменитостей.
Про собак чимало написано цікавих книг, а деякі з них були представлені на тематичній поличці «Слово про собаку». Також про цих тварин знято багато кінофільмів, з ними влаштовують виставки. А вони? Вони чекають від нас тільки одного - любові, а за неї вони готові віддячити сторицею!