Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«Не можна писати фантастику, читаючи тільки фантастику». Зустріч з Андрієм Вороном


У бібліотеці-філії №4 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ відбулася творча зустріч із Андрієм Вороном, який завітав до читачів книгозбірні з презентацією роману «Стрибок у безодню».


Андрій Ворон - письменник-фантаст, ютуб блогер, відомий любителям настільних ігор як творець варгейму Verge Of War (Межа війни). Це масштабна настільна гра з мініатюрками, десятком сторін конфлікту, кожна з яких має «свої унікальні механіки та підфракції».


Роман «Стрибок у безодню» - це книга-мандрівка в наддалекі космічні світи, міжгалактичні подорожі, зоряні десанти, поважні адмірали, часові переміщення, мезонові поля…


Це всесвіт, у якій десятки сил змагаються за владу в зоряних Імперіях Людей та Чужинців. Інтриги, підступи, шляхетність, могутні доми та піратські ватаги, а головне - Зірки, незліченні та нескінченні. Дев’ять науково-фантастичних новел, об’єднаних одним сюжетом, спільними героями.


Події відбуваються після того, як людство помалу оговталось від наслідків Третьої Світової Війни. Не важко здогадатись, що Україна у ній була чи не епіцентром гарячих подій. Колективний Захід наважився на боротьбу, коли Гельсінкі були обстріляні ракетами, а по США було здійснено декілька ядерних ударів, що мало не знесли Лос-Анджелес...


«У свою космооперу я старанно домішував дух авантюризму та пригод Стівенсона, Лондона, Хаґґарда та звісно ж Жуля Верна. Мене захоплюють історії про першовідкриття, таємничі загублені міста та піратські скарби», - відповідав на запитання читачів Андрій Ворон. Говорили про Всесвіт, цивілізації, раси. Читачам було цікаво все, адже оповідач навіть складні терміни пояснював просто й цікаво. Про Галактику з її нескінченою кількістю загублених планет, забутих цивілізацій, таємниць та загадок.


Де правда¸ де вигадка? «Я захоплююсь астрофізикою та квантовою механікою, тож рясно додавав до своєї вигадки різноманітні наукові факти».
Запитання від модератора та читачів зустріч зробили цікавою, змістовною, атмосферною. Відверті відповіді гостя дозволили пролити трохи світла на його письменницьке життя.