Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Мистецький проєкт Олені Зозулі «Скарби»


Полтавський літературно-меморіальний музей І.Котляревського у калейдоскопі ювілейних виставкових проєктів з нагоди 255-річчя І.П.Котляревського презентує мистецький проєкт Олені Зозулі «Скарби».


Олена Зозуля живе та працює в Полтаві. Працює у техніці живопису та каліграфії, іконопису. Член національної Спілки художників України (2021). Протягом свого творчого шляху Олена взяла участь більш ніж у 50 виставках… Незабутніми були персональні виставки у нашому музеї «Прогулянка з Матіссом, або серпневі сни (2019) та «Мій 2020».


Живопис її сповнений легкістю буття, піднесеною свіжістю і філософською рефлексією. Майстерність і глибина дозволяють їй відкрити завісу таємниці людської душі, через вільне експресивне бачення природних пейзажів, витончених натюрмортів та портретів. Контраст ранку і ночі, спекотного дня та дощового вечора, піднесеність і велич гір, пагорбів і рівнин всіх відтінків і кольорів дають можливість розширити горизонти сприйняття і показати у буденному піднесене …


Цьогоріч Олена вражає і дивує новим мистецьким проектом у жанрі тотальної інсталяції… де вона запрошує глядачів зануритись у світ естетики та комфорту авторки. Інсталяція «Скарби Зозулі» складається з універсальних творів, що поєднують у собі різні види мистецтва. Глядач у буквальному значенні може увійти до створеного художницею світу, побачити його з середини, відчути і стати його частиною.


Виставковий простір музею І.Котляревського перетворився на простір майстерні художниці – це як місце зустрічі, поєднання праці та відпочинку. Виставкова зала музею стала мішаниною усього важливого для експозиціоністки, щоб глядач потрапив у розмитий в часі простір «Скарбів Зозулі». Художниця інтегрує свій фантазійний естетичний всесвіт у стіни виставкового простору музею І.Котляревського. Тож чекаємо кожного охочого відвідати виставку щодня, без перерви та вихідних до 3 липня 2024 р. за адресою проспект Віталія Грицаєнка, 18 м.Полтава.