Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Котляревський єднає: мистецтво, благодійність і сила українського духу


17 жовтня у Центрі культури та дозвілля відбувся благодійний захід, присвячений 255-річчю від дня народження засновника нової української літератури Івана Котляревського.

Концерт проходив у рамках обласного огляду-конкурсу народної творчості «Де згода в сімействі», який став зустріччю минулого та сучасності та вкотре підкреслив багатство й силу української культурної спадщини.

Цей захід став своєрідним творчим звітом самодіяльних колективів Центру культури та дозвілля та його філій. Театральні колективи представили уривки з безсмертних творів Котляревського – «Наталка Полтавка» та «Енеїда», вокальні ансамблі виконали нові аранжування творів митця, які супроводжувалися хореографічними постановками. Головним героєм вечора був сам Іван Петрович, роль якого зіграв Артем Мороз - організатор екскурсій Полтавського літературно-меморіального музею І.П.Котляревського.
Завдяки глядачам вдалося зібрати 7 761 грн, які направлені на придбання кисневого портативного концентратора 5-л De Vilbiss iGo2 для нашого героя-захисника Віталія Манчурака, який потребує медичної підтримки.

Директор Центру культури та дозвілля Оксана Михайленко підкреслила:
«Сьогоднішній концерт показав, що творчість Івана Котляревського може бути не тільки джерелом натхнення, а й об’єднувати нас у добрих справах. Ми не просто вшановуємо його спадщину, а переосмислюємо її в сучасному контексті та черпаємо сили для нашої боротьби. Благодійність і мистецтво – це та міць, яка допомагає нам триматися разом.»

Центр культури та дозвілля дякує всім, хто долучився до цього важливого заходу!
Разом ми будуємо майбутнє, спираючись на великі здобутки минулого.