Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Коли я нарешті висплюся?


Як засинати і прокидатися із задоволенням? Що таке біологічний годинник і циркадні ритми, та як вони працюють? Як налагодити режим сну в дорослих і дітей? Чи варто спати вдень? Чому не варто змушувати сов прокидатися о п’ятій та навіщо жайворонки «підриваються» з першим промінням сонця? Про все це наживо від Ольги Маслової, однієї з авторок книги «Коли я нарешті висплюся? Як засинати і прокидатися із задоволенням» та «Пригоди клітин», дізналися всі, хто завітав до Центральної бібліотеки Полтавської МТГ на творчу зустріч, що відбулася в рамках україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я» за сприяння БФ «Бібліотечна країна».


Ольга Маслова — українська вчена у галузі клітинної біології, кандидатка біологічних наук, популяризаторка науки, блогер, гостьовий викладач і науковий консультант ряду інноваційних проєктів. Авторка понад 40 наукових праць, опублікованих значною мірою у провідних міжнародних журналах, а також великої кількості науково-популярних статей. Ведуча програми «Наука як по маслу» на Громадському радіо. Провела більше 100 науково-популярних лекцій і заходів, написала більше 100 науково-популярних статей для своїх блогів і ЗМІ.


Відвідувачі заходу зацікавлено слухали пані Ольгу, яка ознайомила зі своєю науковою та творчою діяльністю, розповідала про побутові речі з погляду науки та розвіювала міфи, дала багато корисних порад, які може застосувати кожна людина для покращення свого життя. А ще відповіла на запитання, які виникали в ході зустрічі.