Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«Кімнатні пірати»


Про романтику піратського життя написано сотні книг і знято десятки фільмів. Чорний прапор із білим черепом, чорна пов'язка, корабель. Корабель обов'язково – бо без нього він ніякий не пірат, а сухопутний розбійник. А те, що пірат носив чорну пов'язку, не завжди означало, що він одноокий. Чорна пов'язка виручала під час стрільби – не треба було мружити око, аби прицілитись. А ще їм часто доводилось з освітленої сонцем палуби спускатися у темний корабельний трюм, і щоб миттєво зорієнтуватися в темряві, пірат усього лиш зсував пов'язку.


Різні були пірати: одні мали сумнозвісну славу жорстоких розбійників, а були й такі, що зажили слави вправних воєначальників і відважних мореплавців.
Пірат Чорна Борода – наводив жах одним своїм виглядом. Кажуть, що у свою довгу бороду він вплітав гноти, які тліли. Так, у клубах диму, з пістолями в руках він з'являвся перед супротивником і розправлявся з ним нещадно.


Пірат Френсіс Дрейк – навіть стояв на службі у самої королеви Англії, був нагороджений почесним званням лицаря. Цей унікальний пірат привіз із далеких земель бульби картоплі, відтоді цей овоч став поширюватись у Європі і досі користується популярністю у нас.
Капітан Дякую - Будь ласка. На одному піратському кораблі був дуже ввічливий капітан Руда Борода. Пограбують пірати якесь торгівельне судно, а капітан вибачається.

- Вибачте, що пограбували.

Навіть папуга його, «Пупик», крім слів «дякую» і «будь-ласка» нічого не говорив.
А ще є кімнатні пірати. Чули про таких? Ні? Такі пірати існують на сторінках книги Д.Стронга, одного з найулюбленіших письменників Великої Британії. «Кімнатні пірати». Бо виявляється пірати не тільки лякали, а й самі багато чого боялися. Наприклад, хвороб, які в ті часи не лікувалися, або ж свого капітана, що міг за провину викинути за борт. Боялися закону, який жорстоко карав за злочин. Були такі, які боялися води, бо не вміли плавати. Саме про таких піратів розповідає Д.Стронг на сторінках своєї книги «Кімнатні пірати». Написана вона у легкому стилі, з лагідним гумором, із зрозумілими та смішними для дітей ситуаціями у які втрапляють його персонажі. Видана книга у серії «Читання для реготання».


Тож працівники бібліотеки-філії №5 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ пропонують вирушити у веселі пригоди разом з кімнатними піратами.