Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Казковий чи реальний? Які книги більше подобаються третьокласникам?


До бібліотеки-філії №4 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ завітали третьокласники школи 23, яким стало цікаво: «Які книги читають у бібліотеці їхні ровесники?»


Щоб зустріч вдалася цікавішою запропонували меседж літературної години - «Що ви пропонуєте читати своїм ровесникам?»
На першому місці в рейтингу – серія книг про дівчинку Мортіна італійської художниці Барбари Кантіні. До речі, письменниця не тільки вигадала й написала історії про дівчинку-зомбі. Вона створила безліч цікавих моментів у вигляді малюнків і доповнень до сюжету.


Відкриттям для дітей стала біографія вже знаного письменника Роальда Дала, автора «Чарлі і шоколадна фабрика». Як виявилося улюблений письменник став не відразу відомим. Він був льотчиком винищувача, пізніше працював офіцером розвідки. Казкові історії почав вигадувати, щоб підтримати своїх дітей.
Ім’я Оксани Караванської, української дизайнерки, добре відоме у світі моди. Серед юних читачів Оксана Караванська заслужила любов та повагу книгою. «Стильна книжка для панянки» - справжня знахідка для всіх, хто прагне знатись на моді, обожнює мати стильний та модний вигляд. Книжка розповідає дівчаткам, як потрібно одягатися на ті чи інші події, як підбирати аксесуари і створювати власний образ, щоб завжди мати вигляд королеви. Веселі й комічні історії зі спогадів письменниці розвеселили школярів. Її книгу вже полюбили маленькі модниці - третьокласниці.


Олеся Мамчич школярам відома як письменниця видавництва «ПОРТАЛ». Її повість «Олениця біжить по морю» через казку розповідає й цікаво пояснює історичні факти. Родзинкою розмови стала її збірка дитячих віршів «Як правильно ревіти». Поезії Олесі Мамчич сповнені незвичайних рим, порівнянь, словесних каламбурів, а тому чудовий настрій читачів тільки підсилився.


Говорили про Ірен Роздобудько, Зірку Мензатюк, Оксану Лущевську, Івана Андрусяка й Сашка Дерманського. Найцікавішими, за відгуками слухачів, були історії з дитинства відомих письменників.


Саша Кочубей залюбила третьокласників суперсмішною шкільною повістю «Сім нескладух Говорухи». «Так це ж про нас, - коментували після зустрічі школярі. Такі веселі ситуації трапляються і у нас у класі. А «нескладухи» трапляються у житті кожного».