Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Хто впіймався в об’єктив?


Найзаповітніша мрія людини – літати. Як птах – високо і вільно. Ось чому птахи завжди захоплювали і привертали увагу людей. Ми не можемо уявити собі весну без пташиного співу, теплі літні ночі без тьохкання солов’їв, ліси без кування зозулі, чи степи без орлиного клекоту.

А в наших містах живуть вірні супутники людини – горобці, голуби, ворони, гайворони та багато інших птахів. Усі вони милують око своїм забарвленням – часом яскравим, а інколи – скромним, але витончено шляхетним.

На території нашої області зустрічається понад 300 видів птахів, понад 150 з них постійно гніздяться на Полтавщині. Найчисленніша група – мешканці лісу. Життя багатьох видів пов’язані з водоймами. Птахи потребують охорони, як наприклад, лелека білий або чорногуз. Це – великий красивий який оселяється в селах або на околицях міст.

Детальніше про птахів нашого краю ви можете дізнатися, завітавши у читальну залу бібліотеки-філії №5 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ, де відкрилась виставка «Пернаті фото-зустрічі або «Хто впіймався в об’єктив?» Авторка персональної виставки – це людина, яка цікавиться спостереженнями за птахами, знає про них все і може годинами із захопленням розповідати про пернатих друзів. Читачі, які вже відвідали експозицію в захваті від побачених робіт. У кожного користувача є свої спостереження за пернатими, якими вони охоче діляться. 

На розсуд читачів на світлинах представлені найбільш вдалі кадри різних видів птахів, яких вдалося підстерегти, підкрастися, інколи навіть підповзти по пластунськи, ховаючись за кущами. Втім, як показує досвід, розповідає авторка виставки, науковий співробітник Полтавського краєзнавчого музею Олена Штитьова, скільки не сиди у засідці, чи як тихо не підкрадайся, головне в цій справі прихильність пані Удачі.

Тож, просимо всіх, кому цікава орнітофауна Полтавщини відвідати фотовиставку.