Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Етнографічна подорож «З народного ми п’ємо джерела»


За міні-проектом «Добрі звичаї нашого народу»
Напередодні зелених свят бібліотека-філія №12 запросила дітей ЗОШ №2, пришкільного табору «Казка», а також відвідувачів бібліотеки, стати учасниками етнографічної подорожі «З народного ми п’ємо джерела» за міні-проектом «Добрі звичаї нашого народу».


Під час заходу бібліотекарі разом з керівником соціокультурного відділу ЦБ ПМТГ – Олексієм Орлом розповіли багато цікавих легенд та оповідок про «русалчин» тиждень, ознайомили дітлахів з історією та традиціями святкування свята Трійці або Зеленої неділі.


Крім цього, під час заходу кожен бажаючий міг насолодитися неповторним ароматом духмяних трав і квітів (любистку, м’яти, лаванди, деревію та інших), що їх принесли працівники бібліотеки. Школярі відгадували загадки про цілющі трави та казкових героїв з легенд нашого народу. На пропозицію пана Олексія «таборята» спробували створити навіть свою особисту казку зі своїми героями. Спільна казка була дуже смішною та веселою з незвичними героями.


Літо – це канікули, відпочинок, ігри на свіжому повітрі, здійснення мрій, веселий літній настрій. Отож діти з радістю прийняли участь у літній руханці, що додала їм веселощів та запалу, а також сфотографувалися на згадку.


Усі присутні отримали позитивні емоції, що було помітно по усміхнених обличчях гостей, ніхто не залишився байдужим, адже пізнавати нове завжди цікаво.