Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

До Дня матері – музичні подарунки


12 травня 2024 року в Україні відзначався День матері. До цього дня були приурочені різноманітні культурні заходи: виставки, екскурсії, концерти.
Музей Володимира Короленка відзначив День матері прекрасним концертом викладачів та учнів Міської школи мистецтв "Мала академія мистецтв імені Раїси Кириченко" та розповіддю про матір видатного письменника Евеліну Йосипівну Скуревич.


Матір Короленка Е.Й.Скуревич (1833-1903) походила з роду польських дворян, її рано видали заміж, у шлюбі вона народила 7 дітей, а в 34 роки вже стала вдовою. Володимир, майбутній письменник, був її третьою дитиною. Народився він, коли матері було 19 років, тому у своїх листах, спогадах завжди називає її «моя молода матір». Збереглися листи сина до найближчої йому людини. Один із цих листів 26-річного Володимира із заслання був прочитаний й викликав сльози у глядачів. Померла Евеліна Йосипівна у Полтаві у віці 69 років.


В пам’ять матері письменника та на честь всіх матерів прозвучали музичні твори І.С.Баха, Р.Ровленда, К.Бома, М.Лисенка. Гості заходу були зворушені майстерністю талановитих виконавців та їх наставників.