Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Дарування книг у бібліотеку – це давня форма доброчинності, для бібліотеки - це надійне джерело поповнення фонду


У бібліотеці-філії №4 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ відбувся день нової книги як підсумок 6 місяців дії акції «Подаруй цікаву книгу бібліотеці».
На переглядах літератури «Спогади та реальні історії», «Романтичне фентезі», «Книжка має відзнаку», «Новинки КСД», «Детективні історії» та «Екранізовано!» було представлено 92 книги українських і зарубіжних письменників.


Взагалі за термін дії акції бібліотека додала у свою скарбницю 331 нову книгу, подаровану читачами. Ще 34 комікси подарувало книгозбірні видавництво «Мольфар», 22 дитячі новинки – участь у проєкті «Книжкова валізка».


Акцію «Подаруй цікаву книгу бібліотеці» ініціював меценат і друг бібліотеки полтавський бізнесмен Андрій Гурник. Кожна нова книга отримала наліпку, на яких дарувальники залишають свій підпис, ім’я чи побажання.


До речі, розробник дизайну наліпок та плакату Роман Івановський використав один із орнаментів Василя Кричевського. Вишукане оформлення привертає увагу читачів і мотивує до щедрих поривів. Подарована література створює особливий простір для міркувань.


Нові книжки відображають тренди сучасності, відкривають нових авторів та пропонують свіжі погляди на світ.
Упродовж дня нової книги читачі знайомилися з новинками та їх авторами, слухали інтерв’ю з улюбленими письменниками, відкривали нові імена світової та вітчизняної літератури, спілкувалися, обговорювали книги й події.


Перегляд літератури «Незабаром!» акцентував увагу присутніх на новинках, подарованих письменниками з надією на майбутні зустрічі й спілкування з авторами. Серед них - повість «Тимчасово переселені» Тетяни Рубан, збірка «Свіча» Андрія Дурунди, роман «Довга зима» Ольги Калини, «Закоlот» Володимира Кузнєцова.

Бібліотекарі підготували дайджест новинок українського книжкового ринку. Читачі прийняли виклик і вже 7 новинок є у бібліотеці. Ще 7 книг подарувала відома книжкова блогерка Instagram liubava.hromak