Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Бібліоквест «Єгипет – світ фараонів та пірамід»


Єгипет – світ фараонів та пірамід

Стародавній Єгипет справедливо називають колискою цивілізації - це світ фараонів та пірамід, священних гробниць та небачених новацій: тут винайшли гребінець та ножиці, мило і навіть взуття з підборами. Саме до Єгипту і помандрували бібліотекарі разом із своїми гостями з пришкільного табору «Сонечко».


Літню пору вибрали не випадково. Адже, саме влітку в джунглях тривають зливи, а в горах тануть сніги і Ніл - найдовша річка на планеті наповнюється водою, і невтомні єгиптяни працюють день і ніч щоб у її дельті згодом виникла квітуча країна.
Під час бібліоквесту «Єгипет – світ фараонів та пірамід» відпочиваючі з табору дізнались багато цікавого про цю дивовижну країну і самі змогли побувати в ролі фараонів, священних птахів та єгипетських цариць.


Як і чому виникли перші поселення Стародавнього Єгипту, якими були головні заняття, спосіб життя та традиційний одяг єгиптян – разом з бібліотекарями діти знайшли відповіді на ці та чимало інших питань. Весело та пізнавально пройшли конкурси «Розшифруй єгипетське послання», «Побудуй піраміду» та «Юні дослідники Нільської долини». Кожен гість бібліотеки міг приміряти на себе роль фараона, писаря, воєначальника, і навіть перевтілитися в єгипетських богів.


Стародавні єгиптяни залишили величезну спадщину, блискучі пам'ятники архітектури та безліч загадок. Таємниці історії Єгипту досі не дають спокою дослідникам Стародавнього Світу. Щоб вивчити все про цю африканську країну, мабуть, знадобиться вічність, а от поблукати її вулицями, заглянути у середину пірамід можна і відразу – завітавши до бібліотеки-філії № 3 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ та взявши книги про Стародавній Єгипет.