Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Національний тиждень читання поезії 2024 «Ріки незмінно течуть додому»


В цьому році команда Українського інституту книги анонсувала проведення всеукраїнської інформаційно-просвітницької акції «Національний тиждень читання. Тиждень поезії». Темою Національного тижня читання поезії 2024 є «Дім». А гаслом – рядок із вірша сучасної української поетеси Ірини Шувалової: «Ріки незмінно течуть додому».


Бібліотека-філія №12 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ також долучилася до акції, та запропонувала активному користувачеві, п’ятикласнику Горбачу Богдану, продекламувати вірш нашої землячки Марії Бойко «Полтава-мати, всі ми українці».

Український інститут книги та бібліотеки постійно наголошують на важливості культури й літератури для життя та розвитку, як кожної людини, так і країни. Адже у кожної людини є щось таке сокровенне, найрідніше, без чого вона не може навіть уявити свого життя. Це рідний батьківський край, дім, де вперше дитиною побачила світ, ясне сонечко. Тільки в рідному краю людина почуває себе захищеною, стійкою, впевненою - бо вона вдома. Тому ця творча, поетична криниця ніколи не висохне, допоки існуватиме людство.