Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

80 років Миколі Підгорному


16 березня 2024 року знаному полтавському митцеві, заслуженому художнику України М. В. Підгорному виповнилось 80 років. З нагоди цієї події голова Полтавської обласної організації національної спілки фотохудожників С. О. Назаркін ініціював презентацію виставки світлин «Погляд крізь роки», що висвітлює різні грані життя і творчості Майстра.


В експозиції – фото з приватного архіву М. В. Підгорного і роботи Сергія та Іллі Назаркіних. Всього 40 світлин. Споглядаючи їх, ми ніби гортаємо сторінки долі художника: дитинство і хлоп’ячі забави, молодий красень, що міг шокувати своїми витівками, людина, що мислить про буття, художник біля своїх робіт та у колі друзів, громадський діяч, багаторічний голова конкурсу «Красуня Полтави». Таке довге і таке коротке життя.


У своїй творчості художник долучився до створення жанрових та історичних полотен, портрета, пейзажу, натюрморту. Твори Миколи Васильовича Підгорного захоплюють високим професіоналізмом, їх сюжети ніколи не бувають випадковими та непродуманими.


На презентації мистецького проєкту із привітаннями виступили заступник міського голови В.Пархоменко, голова Полтавської обласної організації національної спілки фотохудожників С. Назаркін, народний артист України Г. Юрченко, голова Полтавської обласної організації Національної спілки художників України Ю.Самойленко, директор Полтавського художнього музею імені М. Ярошенка О.Курчакова, головний зберігач фондів Полтавського краєзнавчого музею імені В. Кричевського Т.Кондратенко, друг художника Ю.Чуповський та сам ювіляр — М. Підгорний. Окрім цього, він запропонував екскурс для присутніх по виставковій експозиції, розповівши про цікаві епізоди його творчої долі та зустрічі з непересічними особистостями.
Запрошуємо відвідати цю унікальну виставку, що діятиме протягом місяця – з 18.03.2024 до 18.04.2024